8 Εβρίτες συγγραφείς προτείνουν βιβλία που ξεχώρισαν

6 Αυγ 2024

Οι συγγραφείς, εκτός από το να γράφουν έργα, διαβάζουν. Εμείς ζητήσαμε από οκτώ συγγραφείς με καταγωγή από τον Έβρο να προτείνουν βιβλία που συστήνουν ανεπιφύλακτα. Ποια βιβλία διάβασαν και ξεχώρισαν από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία; Παλιές, κλασικές αλλά και νέες κυκλοφορίες παρελαύνουν χαρίζοντας στους βιβλιόφιλους μοναδικές αναγνωστικές στιγμές.

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά.
Γεννήθηκε στις Μακρυλιές Σαμοθράκης και έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών για το λεξικό της Σαμοθρακίτικης διαλέκτου. Το τελευταίο της βιβλίο «Κραδασμοί ευαισθησίας, Μικρά Πεζά και Ποιήματα» κυκλοφορεί από εκδόσεις Θρακικός Οιωνός. 





«Τα δάκρυα στέρεψαν», Θοδωρής Δεύτος (εκδ. Χάρτινη Πόλη) 
Ένα κοινωνικοπολιτικό μυθιστόρημα το οποίο μας καλεί σε ένα ταξίδι στην Ελλάδα της περιόδου  1930-1974 αλλά και στην Κύπρο η οποία αγωνίζεται να πετύχει τον εθνικό της στόχο,που δεν είναι άλλος παρά η απελευθέρωση από την κατοχή των Άγγλων. 

«Ξεκόλλα απ' τη Σχεδία», Δημήτρης και Κωνσταντίνος Βλάχος (εκδ. Ρώμη) 
Δεν είναι ένα απλό μυθιστόρημα να μετράς σελίδες για να δεις πώς τα βολεύουν οι ήρωές του. Πρόκειται για Μελέτη, οδηγό καλύτερης διαβίωσης, μαθήματα ζωής με αφορμή την «Οδύσσεια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον υπότιτλο του βιβλίου, για να έχεις, κατά τον εθνικό μας ποιητή Δ. Σολωμό, πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής σου. 

Γιώργος Κιουρτίδης.
Κατάγεται από τον Κόρυμβο Έβρου και το τελευταίο του βιβλίο «Αντιφέγγισμα» κυκλοφορεί από εκδόσεις Οσελότος. 







«Κυνηγημένοι από την Ιστορία», Γιάννης Λασκαράκης (εκδ. Επίκεντρο) 
Στο βιβλίο του ο Γιάννης Λασκαράκης επιχειρεί να ρίξει φως σε ενδιαφέρουσες πτυχές της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, αλλά και στη συνύπαρξη Ελλήνων και Τούρκων στα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ού. Από τις Μουρνιές των Χανιών, στη Στέρνα της Ανατολικής Θράκης. Δυο οικογένειες προσπαθούν να επιβιώσουν μαζί με τις οικογένειές τους, θα πορευθούν κυνηγημένοι από την Ιστορία, που θα τους διδάξει ότι καμία δικαίωση δεν υπάρχει για τους νεκρούς. 

«Δοκιμές»,  Γιώργος Σεφέρης (εκδ. Ίκαρος) 
Η δίτομη έκδοση περιλαμβάνει τα δοκίμια του Γιώργου Σεφέρη σε χρονολογική κατάταξη και οριστική μορφή. 

Νατάσα Γκουτζικίδου.
Κατάγεται από το Πύθιο Διδυμοτείχου. Το τελευταίο της βιβλίο «Ιανός» είναι το 21ο προσωπικό της μυθιστόρημα και κυκλοφορεί από εκδόσεις Αυγέρη. 






«Έτσι ήταν», Ηώ Αυγέρη (εκδ. Αυγέρη) 
Πρόκειται για το πρώτο αισθηματικό μυθιστόρημα της σειράς PETIT Collection των εκδόσεων Αυγέρη. Αγάπη και τελεία. Ούτε κόμματα, ούτε αλλά, ούτε μήπως. Έτοιμη να πληγωθεί και να πληγώσει αν χρειαζόταν. Ετσι ήταν. Από πάντα. 

«Η Έξοδος των Θρακών», Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης (εκδ. Ιανός) 
Ένα βιβλίο «φόρος τιμής» στην εκατόχρονη επέτειο από τον βάναυσο ξεριζωμό του πληθυσμού της Ανατολικής Θράκης· ένα έργο ζωής, μία «υποχρέωση», όπως λέει ο ίδιος, στη μνήμη των παππούδων του, που δεν σταμάτησαν ποτέ να ατενίζουν με νοσταλγία και βαθύ πόνο τα πατρογονικά εδάφη τους, εκεί, πέρα, στην απέναντι μεριά του Έβρου… Ένα βιβλίο που ευαισθητοποιεί, συγκινεί αλλά πάνω απ’ όλα συναρπάζει τον αναγνώστη, που θέλει να ξεφύγει από τα πολυμεταχειρισμένα λογοτεχνικά «καμώματα». Ένα συναρπαστικό πολυσέλιδο ιστορικό μυθιστόρημα γεμάτο πληροφορίες και περιστατικά. 

Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης.
Γεννήθηκε στο Ασημένιο Έβρου και το τελευταίο και πέμπτο συνολικά βιβλίο του, «Η Έξοδος των Θρακών» κυκλοφορεί από εκδόσεις Ιανός. 






«Ιανός», Νατάσα Γκουτζικίδου (εκδ. Αυγέρη) 
Το 21ο βιβλίο της Νατάσας Γκουτζικίδου είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ. Μέσα μας κατοικούν πάντα δυο άνθρωποι. Εμείς επιλέγουμε ποιον θα αφήσουμε να βγει στην επιφάνεια κάθε φορά. Η Έλενα Μαυρίδου είναι η αστυνόμος Α' κι έχει ένα πάθος με τους αριθμούς. Θα έρθει αντιμέτωπη με μια σειρά εγκλημάτων που φέρουν κοινά στοιχεία. 

«Αναφορά στο Γκρέκο»,  Νίκος Καζαντζάκης (εκδ. Διόπτρα) 
Πρόκειται για ένα βιβλίο-κλειδί για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Μια ιδιότυπη αυτοβιογραφική ιστορία γεμάτη όνειρα, απογοητεύσεις, οράματα και χίμαιρες, το πρότυπο του «μελλούμενου ανθρώπου», σε μια πνευματική αναφορά – φόρο τιμής στον μεγάλο Κρητικό «παππού» του συγγραφέα: τον Ελ Γκρέκο. 

Εύη Δουργούτη.
Γεννήθηκε στο Σουφλί και έχει γράψει τρία βιβλία, το ένα παιδικό, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πνοή. Το νέο της βιβλίο «Η οργή που ματώνει τη μέρα» κυκλοφορεί σύντομα από τις εκδόσεις Έξη. 






«Εργαστήριο Ραπτικής», Χρυσούλα Διπλάρη (εκδ. 24 γράμματα) 
Ένα μυθιστόρημα που πραγματεύεται τα έργα και τις ημέρες των μοδιστρών των λαϊκών συνοικιών του Πειραιά, ακολουθώντας τις Βελονιές τους από το 1947 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '80. Ένα βιβλίο, όπου παρελαύνουν. εκτός της μόδας, οι κοινωνικές αλλαγές, και τα ιστορικά - πολιτικά γεγονότα, σε βάθος τριών δεκαετιών... ένα βιβλίο, που ενώ έχει σε πρώτο πλάνο τις γυναίκες, στην ουσία μιλά για έναν ολόκληρο κόσμο, που χτίστηκε με κόπο μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 

«Σαν Νορμάλ», Διονύσης Μαρίνος (εκδ. Μεταίχμιο) 
Ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα, για μια επινοημένη πόλη όπου πολλά παράξενα συμβαίνουν στους ανθρώπους που κυκλοφορούν στους δρόμους της. Ένα παράξενα γοητευτικό μυθιστόρημα όπου θα συνειδητοποιήσει κανείς ότι η πόλη του «Σαν Νορμάλ» ίσως να μην είναι και τόσο επινοημένη. 

Σταυριανός Κιναλόπουλος.
Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Γράφει κυρίως αστυνομικά μυθιστορήματα. Το τελευταίο του βιβλίο «Παλέρμο» κυκλοφορεί από εκδόσεις Πηγή και σας καλεί να μαντέψετε τον δολοφόνο, κάτι που ακόμη δεν κατάφερε κανείς. 





«Το παιχνίδι του αγγέλου», Κάρλος Ρουίθ Θαφόν (εκδ. Ψυχογιός) 
Ο μάγος της ισπανικής λογοτεχνίας μάς μεταφέρει και πάλι στο Κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων, σε μια γοτθική περιπέτεια έρωτα και μυστηρίου, με φόντο την ατμοσφαιρική αλλά και σκοτεινή Βαρκελώνη. Μεταφρασμένο σε 38 γλώσσες, έχει πουλήσει 3.350.000 αντίτυπα παγκοσμίως. 

«Και δεν έμεινε κανένας», Agatha Christie (εκδ. Ψυχογιός) 
Πρόκειται για το μεγαλύτερο μπεστ σέλερ της αστυνομικής λογοτεχνίας διαχρονικά, το πιο ευφυές στη σύλληψή του έργο της Κρίστι, που έχει μεταφραστεί σε πάνω από πενήντα γλώσσες. 

Αποστολία Γκιριτζιώτη.
Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη αλλά κατάγεται από τα Λαγυνά Έβρου. Το τελευταίο και δεύτερο προσωπικό μυθιστόρημα της «Ο Αφέντης των Ανέμων» κυκλοφορεί από εκδόσεις Πηγή. 






«Η ξεχασμένη Λεγεώνα», Ben Kane (εκδ. Anubis) 
Πρόκειται για το πρώτο μυθιστόρημα του Βρετανού συγγραφέα. Το βιβλίο αποτελεί τον πρώτο τόμο της τριλογίας με τίτλο «Το Χρονικό της Ξεχασμένης Λεγεώνας» και είναι ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα, που απεικονίζει με εξαιρετική λεπτομέρεια το χάος, τη βία αλλά και τη μεγαλοπρέπεια της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας του 1ου π.Χ. αιώνα 

«Ινκάρσερον», Catherine Fisher (εκδ. Πλατύπους) 
Πρόκειται για ένα έργο φαντασίας στο οποίο κυριαρχούν οι μύθοι, οι θρύλοι και η πνευματικότητα. Ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα φαντασίας που έχουν γραφτεί εδώ και πολύ καιρό. Το Ινκάρσερον είναι μια φυλακή που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Οι κρατούμενοί της δεν ζουν μόνο σε κελιά, αλλά και σε μεταλλικά δάση, σε κατεστραμμένες πόλεις και σε αχανείς εκτάσεις άγριας φύσης. Όμως ποια είναι μεγαλύτερη φυλακή, το Ινκάρσερον ή το Έξω; 

Μανώλης Παλαβούζης.
Γεννήθηκε στο Σουφλί. Τα βιβλία του ανήκουν στο είδος της επιστημονικής φαντασίας. Το τελευταίο και έκτο προσωπικό του μυθιστόρημα, «Σιβηρία» κυκλοφορεί από εκδόσεις Πηγή. 






«Τα σταφύλια της οργής», John Steinbeck (εκδ. Παπαδόπουλος) 
Πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα. Ένας ύμνος στον άνθρωπο και την ανθρωπιά, στη δύναμη της οικογένειας, στη μάχη για τον επιούσιο, στις μικρές πράξεις καλοσύνης των ανθρώπων. Η ιστορία μιας από τις χιλιάδες οικογένειες του αμερικανικού Νότου που έχασαν τα πάντα, εν μέσω της μεγάλης ύφεσης. Με τα λιγοστά υπάρχοντά ταξιδεύουν προς τη Γη τη Καλιφόρνια, ελπίζοντας να βρουν δουλειά και ψωμί. 

«Η λίστα του δικαστή», John Grisham (εκδ. Ελληνικά Γράμματα) 
Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με στοιχεία μυστηρίου και θρίλερ. Καταιγιστικό και γεμάτο σασπένς... Σε παρασύρει να μείνεις ξάγρυπνος όλη νύχτα για να το τελειώσεις". Μια ερευνήτρια που ακολουθεί τα ίχνη ενός σίριαλ κίλερ, καταλήγει σε έναν απρόσμενο ύποπτο, έναν εν ενεργεία δικαστή. Συγκεντρώνει στοιχεία· έχει μεν ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις. Ο φερόμενος ως δράστης καταγράφει τα υποψήφια θύματά του σε μια λίστα και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να δράσει. Ξέρει από πρώτο χέρι πώς λειτουργούν η Σήμανση και η ιατροδικαστική υπηρεσία, γνωρίζει τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα της αστυνομίας και, το σημαντικότερο, τον νόμο. Πώς θα καταφέρει η Λέισι να τον πιάσει χωρίς να γίνει το επόμενο όνομα στη λίστα του;


* Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα «Ελεύθερη Θράκη» με τίτλο 8 Εβρίτες συγγραφείς προτείνουν βιβλία που ξεχώρισαν, την Τετάρτη 31.07.2024, φύλλο 17658. Δείτε εδώ την ηλεκτρονική μορφή.

Δημοσίευση σχολίου

«Μένουμε σπίτι» (29) #Hashtag (9) #psichogiosbooks (1) #SummerTimes (1) 121words (3) 2010 (3) 2011 (13) 2012 (35) 2013 (72) 2014 (55) 2015 (71) 2016 (80) 2017 (156) 2018 (197) 2019 (161) 2020 (171) 2021 (124) 2022 (103) 2023 (69) 2024 (44) 28 Οκτωβρίου 1940 (1) 5 πράγματα που δεν γνώριζες (9) Αγίου Βαλεντίνου (3) ΑΕΚ (4) Αθήνα (1) Αθλητισμός (18) Άκης Πετρετζίκης (1) Αλεξανδρούπολη (66) Αληθινές Ιστορίες (13) ΑλληΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (2) Αλμυρές Απολαύσεις (2) Αναγνωστικές Συνήθειες (4) Αναδημοσιεύσεις (46) Ανέκδοτες Ιστορίες (1) Αποκλειστικά (29) Απόκριες (2) Απολογισμός (6) Αυτοβελτίωση (7) Αυτοέκδοση (3) Αφιέρωμα (26) Βαγγέλης Γιαννίσης (8) Βιβλίο (411) Βιβλιονέα (25) Βιβλιοπροτάσεις (12) Βιβλιοπωλεία (6) Για το all4fun (13) Για το OpenMind (36) Γιάννα Τερζή (4) Γιάννης Πλούταρχος (11) Γιώργος Γιαννιάς (4) Γιώργος Γιώτσας (6) Γιώργος Δάμτσιος (15) Γιώργος Πολυχρονίδης (4) Γλυκά των Χριστουγέννων (4) Γλυκιές Αμαρτίες (21) Γνώριζες ότι .... (8) Γράφουν... (35) Δελτίο τύπου (11) Δημήτρης Σίμος (10) Διαγωνισμός (155) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ BY AVON (30) Διατροφή (1) Διάφορα (72) Διήγημα (1) Εθνική Επέτειος/Εορτές (1) Εικόνες (51) Εκδηλώσεις (2) εκδόσεις Άγκυρα (2) εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ (8) εκδόσεις Ανάτυπον (5) εκδόσεις ΑΝΙΜΑ (1) εκδόσεις Αυγέρη (1) εκδόσεις Αύρα (2) εκδόσεις Βακχικόν (3) εκδόσεις Βάρφη (3) εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ (2) εκδόσεις Γράφημα (4) εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ (25) εκδόσεις Δωρικό (1) εκδόσεις Ελκυστής (5) εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία (3) εκδόσεις Ελληνοεκδοτική (3) εκδόσεις ΕΞΗ (2) εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ (2) εκδόσεις ΖΕΝΙΘ (2) Εκδόσεις Θρακικός Οιωνός (1) εκδόσεις Θύραθεν/Επιλογή (1) εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ (5) εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ (5) εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ (2) εκδόσεις Κλειδάριθμος (45) Εκδόσεις Κύφαντα (1) εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ (9) εκδόσεις Λυκόφως (29) εκδόσεις ΜΑΤΙ (1) εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (30) εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ (1) εκδόσεις ΟΞΥ (4) εκδόσεις Οσελότος (3) εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ (4) εκδόσεις Παπαδόπουλος (2) εκδόσεις ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣΘΡΑΚΗΣ (1) εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ (7) εκδόσεις Πηγή (45) εκδόσεις ΠΝΟΗ (7) εκδόσεις Ρώμη (1) εκδόσεις Σαιξπηρικόν (1) εκδόσεις ΣΙΔΕΡΗΣ (4) εκδόσεις Υδροπλάνο (10) εκδόσεις Φίλντισι (4) εκδόσεις Φυλάτος (4) εκδόσεις Χάρτινη Πόλη (2) εκδόσεις Ψυχογιός (48) εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ (2) εκδόσεις Anubis (3) εκδόσεις Bell (25) εκδόσεις Bookstagram (1) εκδόσεις IWrite (13) εκδόσεις Key Books (1) εκδόσεις McRiver Publications (1) εκδόσεις Nightread (7) εκδόσεις Opera (2) εκδόσεις Polaris (1) εκδόσεις Printa-Ροές (1) εκδόσεις Sanofi-Aventis (1) εκδόσεις Workshop (1) Εκπαιδευτικό Υλικό (1) Ελένη της Θράκης (2) Ελληνικές Σειρές (9) Ελληνική Λογοτεχνία (181) Ελληνικός Κινηματογράφος (18) Ενημερωτικά (8) Έτερος εγώ (4) Ευ Ζην (7) Εύκολα και Γρήγορα (17) Ευτυχία Γιαννάκη (3) Ευχές (26) Ζυμαρικά (5) Ζύμες/Πίτες/Ψωμιά (2) Η Βιβλιοθήκη μου (264) Ημερολόγιο (14) Θεατρικό έργο (3) Θέατρο (44) Θεσσαλονίκη (1) Θοδωρής Παπαθεοδώρου (4) Θρακιώτες Συγγραφείς (37) Θρακιώτικη ποίηση (14) Καίτη Οικονόμου (5) Καλό μήνα (5) Καλοκαίρι (35) Κάπα Εκδοτική (2) Κινηματογραφικά Νέα (11) ΚΛΑ (10) Κομοτηνή (1) Κριτικές (248) Κριτικές Ταινιών (149) Κυρίως Πιάτο (6) Λένα Μαντά (5) Λήψεις (7) λληνική Λογοτεχνία (1) Μακιγιάζ (1) Μαντινάδες (1) Μαραθώνιος Ανάγνωσης (2) Μαρία Τζιρίτα (9) Μάριος Δημητριάδης (6) Μεγάλες Αλήθειες (11) Μηνύματα (36) Μια στιγμή σε ένα ποίημα (16) Μίνι Συνέντευξη (3) Μόνο Σοκολάτα (7) Μουσεία (3) Μουσικά Νέα (17) Μουσική (148) Ξένες Σειρές (2) Ξένη Λογοτεχνία (57) Ολυμπιακοί Αγώνες (2) Όσπρια (1) Παγκόσμιες Ημέρες (8) Παιδικές Αναμνήσεις (4) Παιδική Λογοτεχνία (21) Παιχνίδια (4) Παρουσίαση (6) Παρτιτούρες για μπουζούκι (12) Πάσχα (15) Περί ορέξεως (39) Περιοδικό (4) Περιποίηση Επιδερμίδας (1) Ποδηλατοβόλτα (3) Ποίηση (19) Πολιτισμός (18) Προ(σ)κλήσεις (11) Πρόγραμμα Περιοδείας (1) Πρόσωπα (113) Προσωπική Φροντίδα (3) Προσωπικότητες (5) Προτάσεις (4) Προτεινόμενα Βιβλία (21) Πρώτες Βοήθειες (5) Πως να... (6) Ρόδος (4) ρόφημα (1) Σαμοθράκη (1) Σκέψεις Ρεαλιστικές (16) Σκοτεινές Πόλεις (2) Στα μονοπάτια της παράδοσης (23) Στιγμές από την ζωή μου (38) Συναυλίες (15) Συνδρομητικά Κουτιά (2) Συνεντεύξεις (99) Συνεργασίες (2) Σχολείο (16) Σχολικές Αναμνήσεις (10) Σχολικές Δράσεις (5) Τα αγαπημένα μου (28) Τα Κείμενα μου (126) Ταινίες (161) Ταξίδια (13) Τέχνες (11) Τεχνολογία (11) Τηλενουβέλες (5) Τηλεόραση (29) Τι έκανα το μήνα.... (13) Το μπαούλο της γιαγιάς (6) Το Χαμόγελο του Παιδιού (2) Τοπικά Νέα (3) Τοπική Κουζίνα (4) τραγούδια (126) Τραγουδιστές/Συγκρότημα (60) ΤραγούδιΤουΜήνα (38) Φωτογραφία (27) Φωτογραφία του Μήνα (13) Φωτογραφικό Αρχείο (23) Χίλντα Παπαδημητρίου (3) Χριστούγεννα (28) Χριστουγεννιάτικα πάρκα (2) Χρονομπαούλο (10) Χρυσηίδα Δημουλίδου (5) Agatha Christie (1) ASMR (1) AVON (33) AVON REVIEW (3) AVONTIPS (2) Bernard Lenteric (3) Blog (9) Blogαλλαγές (8) Book tour (3) Camilla Läckberg (4) CD/DVD (1) Cinobo (5) Coffee and Breakfast (4) Comenius (1) Comics (3) Cosmote Tv (6) Dan Brown (2) Download (5) E-book GiveAway (14) E-shop (3) Ertflix (2) Eurovision (5) EurovisionNews (2) FancyOwl (6) Film Festival (6) GiftBox (47) GlutenFree (4) Goodreads (1) Halloween (4) Handmade (2) HappyBirthday (2) Health & Style (30) Horrorant Film Festival (5) How to... (5) instaphoto (56) Jo Nesbo (8) Jojo Moyes (5) KIDS SAVE LIVES (2) KidsGiveAway (14) kserotiefages.gr (3) LIVE (15) Maginspire🎁 (2) MovieInCinema (164) MovieOnDVD (12) MovieOnline (23) My Project (1) My Stories (2) My YouTube Videos (59) Netflix (38) NetflixReview (37) Nina George (3) NonStopMix (3) nyctophilia.gr (3) Online (6) p (1) Photo-A-Day (15) playlist (27) Rest In Peace(RIP) (3) Stephen King (23) Tips (25) Top 5 (30) Trailer (4) tralala.gr (6) Tv Series (40) Unboxing (11) Wikipedia (1) YouTube (148)