Δεκέμβρης, ο μήνας των Χριστουγέννων. Ήρθε η ώρα λοιπόν να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα!!! Πως; Φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Εύκολα και γρήγορα. Βάλτε την χριστουγεννιάτικη playlist να παίζει, φτιάξτε ένα ζεστό ρόφημα και έτοιμοι να δημιουργήσετε στην κουζίνα σας!!!
Υλικά:
150 γρ μέλι
100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο (προαιρετικά)
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
130 γρ ανάλατο βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
1 αυγό
400-450 γρ αλεύρι
Για το γλάσο
Ασπράδια από δύο αυγά
450γρ Άχνη Ζάχαρη
Βανίλια
Χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Εκτέλεση: Βάλτε το μέλι, τη ζάχαρη, την κανέλα, τζίντζερ και το γαρύφαλλο σε μια κατσαρόλα. Αφήστε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε μαγειρική σόδα, ανακατεύοντας (το μείγμα θα αφρίσει και θα αυξηθεί). Προσθέστε σταδιακά το βούτυρο και ανακατέψτε. Έπειτα το αυγό και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώστε τη ζύμη. Σχηματίστε μια μπάλα. Ανοίξτε τη ζύμη πάχους 5 mm ανάμεσα σε δύο φύλλα περγαμηνής ή σιλικόνης. Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά-1 την ώρα. Κόψτε τα μπισκότα με χριστουγεννιάτικα σχέδια (χριστουγεννιάτικα δέντρα, χιονανθρωπάκια, νιφάδες χιονιού,) και τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήστε στους 180C για 10 λεπτά. Μόλις ψηθούν, βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν. Αν θέλετε τα αφήνετε έτσι αλλιώς χρησιμοποιήστε το γλάσο να σχεδιάσετε πάνω στο μπισκότο. Για το γλάσο: Σε ένα μπολ προσθέστε τα ασπράδια και χτυπήστε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, ξαναχτυπήστε με το μίξερ αυξάνοντας την ταχύτητα σε μέτρια προς υψηλή μέχρι να σχηματιστούν σκληρές και γυαλιστερές κορυφές. Μεταφέρετε σε σακούλα το γλάσο και διακοσμήστε τα μπισκότα όπως θέλετε. Προαιρετικά χωρίστε σε τρία μπολ το γλάσο, προσθέστε μέσα χρώμα ζαχαροπλαστικής και δημιουργήστε.
Δημοσίευση σχολίου