Κάνετε μια ισορροπημένη διατροφή, όμως βαρεθήκατε να μαγειρεύετε τα ίδια και τα ίδια; Βάλτε τα ψωμάκια τύπου bagel στο πρόγραμμα σας. Τα ψωμάκια αυτά είναι άλλοτε μικρά κι άλλοτε μεγάλα, με ή χωρίς γέμιση ενώ τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν ποικίλουν. Είναι το κατάλληλο πρωινό ή και σνακ με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Η συνταγή είναι εύκολη και θρεπτική ενώ γίνεται με λίγα υλικά. Την κάνω πολύ συχνά όταν και βρήκα πριν 2-3 χρόνια την συνταγή εδώ.
Υλικά:
2 φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά (κατά προτίμηση στραγγιστό 2%)
2 φλ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, (εναλλακτικά 2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ + 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ + 1/2 κ.γ αλάτι)
1 αυγό χτυπημένο (για άλειμμα)
Μαύρο ή Λευκό σουσάμι (ή μια μίξη και των δύο)
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα το αλεύρι και έπειτα το γιαούρτι. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Αν η ζύμη είναι κολλώδης ρίξτε λίγο αλεύρι. Μόλις γίνει μια μπάλα, την χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και τα χέρια και ξεκινάμε να παίζουμε με τη ζύμη. Φτιάχνουμε τη ζύμη σαν σχοινί και έπειτα σχηματίζουμε ένα κύκλο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία, τοποθετώντας τα bagel σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε από πάνω με ένα αυγό χτυπημένο και πασπαλίζουμε με μαύρο ή λευκό σουσάμι ή και με τα δύο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o για 25 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε, αφήστε να κρυώσουν. Έπειτα μπορείτε να τα κόψετε στη μέση και να βάλετε ότι γέμιση θέλετε.
Φτιάξτε κι εσείς τη συνταγή αυτή και πείτε μου τα σχόλια σας!!!
Δημοσίευση σχολίου