28 Μαΐ 2021

Τραχανώτο με φέτα και λεμόνι

 

Παρόλο που ο τραχανάς είναι από τα φαγητά που δεν τρώω, αυτό το πιάτο, το λάτρεψα, από την πρώτη στιγμή που το είδα. Τα τελευταία δύο χρόνια, κι από τότε που άρχισα την διατροφή μου, παρακολουθώ την σελίδα της ηθοποιού Νάντια Μπουλέ. Η ίδια έχει δημιουργήσει μια σελίδα μέσα από την οποία προάγει έναν πιο υγιεινό αλλά και μεσογειακό τρόπο ζωής. Εκτός από τα οικολογικά και τοπικά προϊόντα, στη σελίδα θα βρει κανείς πολλά ενδιαφέροντα πράγματα καθώς και συνταγές λίγο διαφορετικές, πάνω από όλα υγιεινές, και το κυριότερο εύκολες και γρήγορες. Το τραχανώτο είναι συνταγή από τη σελίδα της στο instagram. Ένα πιάτο που λάτρεψα και το φτιάχνω αρκετά συχνά. 


Τα υλικά μας: (για 4 άτομα)
κρεμμύδι
σκόρδο (προαιρετικά)
καρότα (τέσσερα μεσαίου μεγέθους)
μανιτάρια 
1κ.γ.πάπρικα
1κ.γ. αλάτι
1κ.γ. πιπέρι
λεμόνι


Εκτέλεση: Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Αφήνουμε τα υλικά να τσιγαριστούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τραχανά. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ρίχνουμε ζεστό νερό. Προσθέτουμε κατά σειρά, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και να αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε προσθέτοντας πάνω από το κάθε πιάτο, τριμμένη φέτα και χυμό λεμονιού. 




Φτιάξτε κι εσείς τη συνταγή αυτή και πείτε μου τα σχόλια σας!!!

Δημοσίευση σχολίου