13 Απρ 2021

Κριτσίνια καρότου με Εβρίτικο τσίπουρο

 

Το πόσο μου αρέσει να περνάω το χρόνο μου στην κουζίνα και να μαγειρεύω κυρίως υγιεινά, δεν λέγεται. Το πόσο μου αρέσει να δοκιμάζω προϊόντα της περιοχής μου, επίσης. Αποφάσισα λοιπόν να τα συνδυάσω, μιας που είχα σχεδόν όλα τα υλικά. Πήρα το τσίπουρο το Εβρίτικο, που μου έδωσαν κάτι γνωστοί, έβαλα για αρχή ένα ποτηράκι ίσα για να δοκιμάσω και να μερακλώσω, έβγαλα λίγα καρότα από το ψυγείο και έφτιαξα τα πιο υγιεινά αλλά και νόστιμα σνακ που μπορούμε να τα πάρουμε μαζί μας παντού. Κριτσίνια με καρότο και Εβρίτικο τσίπουρο. 


Τα υλικά μας:
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ 
30 γρ. μπέικιν πάουντερ 
200 γρ. ελαιόλαδο 
180 γρ. καρότα τριμμένα (3-4 καρότα μεγάλα)
1κ.γ. αλάτι 
1κγ πάπρικα


Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί και με ένα μίξερ χειρός τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε για 10-15 λεπτά τη ζύμη με μια πετσέτα ώστε να ξεκουραστεί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δυο ταψιά. Πλάθουμε τη ζύμη και της δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε, είτε κουλουράκια στρόγγυλα είτε μπαστουνάκια. Τα αραδιάζουμε στο ταψί, πασπαλίζοντας τα με σουσάμι και τα ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ώστε να γίνουν τραγανά και τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο. 





Φτιάξτε κι εσείς τη συνταγή αυτή και πείτε μου τα σχόλια σας!!!

Δημοσίευση σχολίου