20 Δεκ 2018

Fancy Owl Crate: Το ελληνικό συνδρομητικό book box

Ένα νέο ελληνικό συνδρομητικό book box μόλις κυκλοφόρησε και είναι γεγονός. Το Fancy Owl Crate πήρε το όνομα του από το Fancy Owl Creations, δημιουργός του οποίου είναι η Δραμινιά Βιβή Χατζηκυριάκου. Πρόκειται για το πρώτο brand στην Ελλάδα που φέρνει τα πασίγνωστα book sleeves που κάνουν πάταγο στο εξωτερικό. Φτιαγμένα από βαμβακερό ύφασμα, καλής ποιότητας, το book sleeve κρατάει ασφαλές το αγαπημένος σας βιβλίο όταν το έχετε μαζί σαςΚάθε σειρά κυκλοφορεί σε τρεις διαφορετικές διαστάσεις και λεπτομέρειες. Μικρή, μεσαία και large. Με κουμπί ή φερμουάρ
Πλέον το Fancy Owl Crate έρχεται, φέρνοντας σε φίλους του βιβλίου, αυτό που έλειπε στην Ελλάδα. Ένα κουτί γεμάτο εκπλήξεις και δώρα που αφορούν το βιβλίο. Αυτό το κουτί κάθε μήνα έρχεται στην πόρτα σου, εφόσον το επιθυμείς. Πιο αναλυτικά όπως αναφέρεται και στην επίσημη σελίδα του...το Fancy Owl crate είναι μία μηνιαία, συνδρομητική υπηρεσία του Fancy Owl creations, ειδικά φτιαγμένη για τους λάτρεις της ανάγνωσης. Κάθε μήνα, ένα βιβλίο, ένα συλλεκτικό προιόν Fancy Owl και από 3 έως 5 βιβλιο-καλούδια, θα περιέχονται μέσα στο secret book box που έχουμε ετοιμάσει για εσάς. Δύο κουτιά, τέσσερις κατηγορίες βιβλίου. Τα είδη που θα περιέχονται μέσα στο κουτί θα είναι επίσης κάθε φορά διαφορετικά αλλά πάντα σχετικά με αυτό που όλοι μας αγαπάμε, την ανάγνωση ενός βιβλίου. Γίνε κι εσύ συνδρομητής στο Fancy Owl Crate και απόλαυσε αυτή τη πρωτόγνωρη εμπειρία που ήρθε πλέον και στην Ελλάδα. Μη ξεχάσετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας με τους χιλιάδες άλλους αναγνώστες μας σε instagram και facebook.

Το εγχείρημα αυτό της Βιβή Χατζηκυριάκου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων των βιβλιόφιλων και όχι μόνο. Προσωπικά αγαπάω πολύ τα handmade προϊόντα, οπότε θα ήταν αδιανόητο να αντισταθώ σε αυτές τις θήκες. Πλέον έχω ήδη δύο book sleeves τις οποίες και δεν αποχωρίζομαι. Μπορώ να πω μάλιστα πως συχνά πυκνά, η αδερφή μου τις "βάζει χέρι". 


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΒΗ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ

Βιβή Χατζηκυριάκου (VASILIS KOVLAKAS - KORBEE PHOTOGRAPHY) - Πηγή Φωτογραφίας
Η Βιβή Χατζηκυριάκου δημιουργός του Fancy Owl Creations, δέχθηκε μετά από πρόκληση μου, να μιλήσει για το εγχείρημα της αυτό, το οποίο χαίρει θερμής ανταπόκρισης από το κοινό, κυρίως από βιβλιοφάγους καθώς και για το πως προέκυψε η ιδέα του συνδρομητικού κουτιού. 

1.Πότε ξεκίνησε το εγχείρημα του Fancy Owl και πως προέκυψε το όνομα του;
Ξεκινώντας, θα ήθελα Χυτούλα μου να σε ευχαριστήσω για την πρότασή σου να παρουσιάσεις τη δουλειά μου μέσα από το blog σου. Η υποστήριξή σου από την αρχή ήταν μεγάλη και απαντώντας στις παρακάτω ερωτήσεις είναι το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω για σένα. Σε ευχαριστώ από καρδιάς.

Αρχές του φετινού καλοκαιριού αποφάσισα να κάνω πραγματικότητα την σκέψη να φέρω τα book sleeves στην Ελλάδα. Αν και δε γνώριζα μέχρι εκείνη τη στιγμή πως είναι να ράβεις σε ραπτομηχανή, πως πρέπει να την κάνω συντήρηση ή τι είδους κλωστή να χρησιμοποιήσω, το είχα βάλει σκοπό να τα μάθω όλα γρήγορα. Η έρευνα για ότι χρειαζόταν να μάθω, για τα υλικά που θα χρειαζόμουν και φυσικά την επωνυμία που θα δώσω στη δουλειά μου κράτησε, σχεδόν, ένα μήνα. Έτσι, στις αρχές Ιουλίου το Fancy Owl Creations παρουσιάστηκε στο κοινό του Instagram και του Facebook με τα πρώτα σχέδια που είχα ετοιμάσει.

Το Fancy Owl, η φανταχτερή κουκουβάγια, προέκυψε κυρίως από την αγάπη μου για τις κουκουβάγιες. Σύμβολο της σοφίας, που συνήθως την παρουσιάζουν με ένα βιβλίο στο χέρι και γυαλιά στα μάτια, θέλησα να είναι κομμάτι της δικής μου δουλειάς γιατί απλά σχετίζεται άμεσα με αυτή. Άργησα λίγο να καταλήξω στο τελικό όνομα αλλά θέλω να πιστεύω ότι έκανα καλή επιλογή.

2. Πως ράβονται οι θήκες, τι υλικά χρησιμοποιούνται και πόσο χρονοβόρα είναι η διαδικασία αυτή;
Όλες οι θήκες ράβονται στη ραπτομηχανή. Ετοιμάζω τα κομμάτια που χρειάζονται για τη δημιουργία μίας θήκης, τα ενώνω και, σύμφωνα με το σχέδιο που επέλεξα να έχω, τα ράβω μεταξύ τους.

Κάθε υφασμάτινη θήκη αποτελείται από βαμβακερό ύφασμα, βάτα στο εσωτερικό, και το κουμπί που θα κρατήσει το βιβλίο μέσα στη θήκη στη θέση του.

Η διαδικασία είναι όντως χρονοβόρα. Αν και έχω μπει σε ένα ρυθμό με το ράψιμο, ειδικά όταν έχω πολλές παραγγελίες που πρέπει να παραδοθούν την ίδια μέρα, δε παύει να μού παίρνει σχεδόν μία ώρα για να ολοκληρώσω μία θήκη.

3. Πως προέκυψε η ιδέα του συνδρομητικού βιβλίο-φιλικού κουτιού και ποιοι συνέβαλαν για τη δημιουργία του πρώτου κουτιού;
Όπως οι θήκες βιβλίου, έτσι και τα book boxes είναι πολύ διαδεδομένα στο εξωτερικό. Η απόφαση να φέρω στην Ελλάδα και αυτό το project πάρθηκε την ίδια στιγμή με τα book sleeves, απλά χρειαζόμουν πολύ περισσότερο χρόνο για την έρευνά του και για να το οργανώσω.

Πρέπει να πω ότι με εξέπληξε η άμεση ανταπόκριση των ατόμων στα οποία απευθύνθηκα για να πλαισιώσουν το περιεχόμενο του πρώτου secret book box.

Η Ευαγγελία Τσαρούχη, ως ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου ΔΡΥΣ στη Δράμα, δέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη να με βοηθήσει στις επιλογές των βιβλίων.

Το ταλέντο της Νάσιας (@naciart) με μάγεψε. Όταν είδα τη δουλειά της, την ίδια κιόλας ημέρα της έστειλα μήνυμα ζητώντας της να φτιάξει κάτι για μένα. Χάρηκα πάρα πολύ που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρότασή μου και να δημιουργήσει το λογότυπο του Fancy Owl Crate. Μεταξύ δύο επιλογών, το ασπρόμαυρο λογότυπο υπερίσχυσε και πλέον κοσμεί το καπάκι του κουτιού, ενώ το έγχρωμο πλαισιώνει την ευχαριστήρια κάρτα που βρίσκεται μέσα..

Με τη Φρειδερίκη (@_iasmos) έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Ήταν μία από τους εκπροσώπους του Fancy Owl Creations αλλά συνεργαστήκαμε μαζί και σε δύο διαγωνισμούς. Ήταν η πρώτη μου σκέψη, για τον συλλεκτικό σελιδοδείκτη που ήθελα μέσα στο κουτί και χάρηκα που από την αρχή έδειξε ενδιαφέρον και δημιούργησε κάτι πολύ όμορφο για μένα.

Το Σοφάκι (@sofia.soaps), μπήκε στην ομάδα επίσης τυχαία αλλά ήταν από τις καλύτερες επιλογές που επίσης έκανα και χαίρομαι απίστευτα γι’αυτό. Η δουλειά της είναι εξαιρετική, η αγάπη για αυτό που κάνει φαίνεται και μετά από ένα γρήγορο καφέ μαζί της στην Καβάλα, κατάλαβα ότι έχω ανάγκη να έχω έναν τέτοιο άνθρωπο, τόσο χαρισματικό και δημιουργικό, δίπλα μου.

Η Ευδοκία (@plektokosmos), ολοκλήρωσε την ομάδα του κουτιού με το δικό της εξαιρετικό ταλέντο και τη χειροποίητη κουκουβάγια μπρελόκ που της ζήτησα να ετοιμάσει. Για άλλη μία φορά, πήρα μια άμεση θετική απάντηση, μα ήταν αυτή που μου έδειξε ότι η απόφασή μου να ετοιμάσω αυτό το κουτί, μπορούσε τελικά να υλοποιηθεί με επιτυχία.

Είμαι ευγνώμων σε όλες τους που προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν στο νέο μου εγχείρημα, για τη άψογη συνεργασία τους αλλά και για τις ειδικές τιμές που έκαναν στις δημιουργίες τους για να καταφέρω να τις έχω μέσα στο κουτί του Δεκεμβρίου. 

Ευελπιστώ πως στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες νέες συμμετοχές μέσα στα κουτιά και πως σύντομα το Fancy Owl Crate δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα κουτιά του εξωτερικού.

Fancy Owl Crate: Το ελληνικό συνδρομητικό book box


Στα του συνδρομητικού κουτιού τώρα, παρακάτω παρουσιάζω το πρώτο κουτί, το κουτί του Δεκεμβρίου, που ήρθε στα χέρια μου και με ενθουσίασε, τόσο από την εξωτερική του εμφάνιση όσο και από το περιεχόμενο του. Ανοίγοντας το κουτί αυτό που βλέπω είναι αρχικά δύο κάρτες με ευχές και στη συνέχεια επάνω ακριβώς ένας φάκελος, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκεται ένα ημερολόγιο




Ανοίγοντας το εξαιρετικό χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα αντικρίζω το ενημερωτικό φυλλάδιο από τον οργανισμό Στήριξης Οικογένειας Παιδιού, ΣΤΟΠ, στον οποίο θα διατεθεί μέρος των εσόδων. 

Κάτω από εκεί, είναι που κρύβονται οι εκπλήξεις του κουτιού αυτού. Ένας σελιδοδείκτης, ένα γούρι-αρωματικό σαπούνι, μια αναγνωστική ταυτότητα, ένα βιβλίο (κατηγορίας που έχω διαλέξει - και ευτυχώς δεν έχω το βιβλίο) και τέλος φυσικά μια θήκη βιβλίου. Μπορώ να πω πως ναι αυτή τη θήκη την ερωτεύτηκα.






Αν θέλετε κι εσείς να αποκτήσετε θήκη για το βιβλίο σας ή το συνδρομητικό book box, μπορείτε να επισκεφθείτε το FancyOwl.gr. Επιλέξτε το σχέδιο και το μέγεθος που θέλετε και σε διάστημα 3-5 ημερών θα το έχετε στην πόρτα σας!!! 

1 σχόλιο

  1. Είναι υπέροχο! Περίμενα πως και πως να έρθει στην Ελλάδα αυτή η ιδέα. Έβλεπα πολύ κόσμο στο εξωτερικό να λαμβάνει συνδρομητικά κουτιά με βιβλία και αναρωτιόμουν γιατί δε βρέθηκε ένας άνθρωπος να φέρει την ιδέα στην Ελλάδα! Χαίρομαι πολύ που την έφερε η Βιβή! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή