Αυτή η συνταγή είναι τόσο γρήγορη όσο και εύκολη. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει, όπως εξέπληξε και εμένα. Έχοντας μπει το τελευταίο διάστημα σε mood στο να φτιάχνω μπισκότα είτε δημιουργώντας τα με φαντασία είτε από συνταγές γνωστών και μη μαγείρων που ασχολούνται με την ζαχαροπλαστική/μαγειρική. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια μίξη πολλών συνταγών που είδα στο διαδίκτυο. Υγιεινά μπισκότα βρώμης με σοκολάτα που συνοδεύονται πάντα με έναν καλό ελληνικό καφέ.
Υλικά:
- 1/2 πλάκα βουτύρου
- 100 γρ καστανή ζάχαρη
- 60 γρ λευκή ζάχαρη
- 1 κ.γλ σόδα μαγειρική
- λίγο αλάτι
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- 125 γρ αλεύρι γ.χ.
- 160 γρ νιφάδες βρώμη (εναλλακτικά πίτουρο βρώμης)
- 1 κουβερτούρα σοκολάτας (μικρά κομματάκια και όχι αλεσμένα)
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, τη καστανή και την λευκή ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγό, τη σόδα, λίγο αλάτι και βανίλια. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθεί το μείγμα. Έπειτα ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης και ξαναχτυπάμε. Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ. Στο τέλος ρίχνουμε και τη κουβερτούρα σε κομμάτια και χτυπάμε ξανά. Το μείγμα είναι έτοιμο. Βάζουμε γάντια παίρνουμε ένα κουτάλι της σούπας και παίρνουμε από το μείγμα. Φτιάχνουμε μπαλίτσες και της ανοίγουμε με την παλάμη, σαν να πλάθουμε κεφτεδάκια. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα αντικολλητικό χαρτί, στο ταψί. Συνεχίζουμε τη διαδικασία, αφήνοντας 2-3 δάχτυλα κενό μεταξύ τους, γιατί στο ψήσιμο θα ανοίξουν. Ψήνουμε στους 180ο C για 10 λεπτά.
Φτιάξτε κι εσείς τη συνταγή αυτή και πείτε μου τα σχόλια σας!!!
Δημοσίευση σχολίου