Άλλη μια συνταγή έρχεται δια χειρός Γιώργου Γιαννέλου Γκανιάτσα. Μια συνταγή εύκολη, πλούσια σε γεύση αλλά και σοκολάτα. Τα Chocolate chip cookies είναι χωρίς γλουτένη, και γίνονται πολύ αφράτα. Μυστικά αυτή η συνταγή δεν έχει, παρά μόνο υλικά.
Υλικά:
125 γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ φυστικοβούτυρο
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. βανίλια υγρή ή ξυλάκι
1/3 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
300 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη
200 γρ ψιλοκομμένη σοκολάτα χωρίς γλουτένη
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ, βάζουμε το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο και την ζάχαρη. Με μίξερ χειρός, χτυπάμε καλά τα υλικά για λίγα λεπτά να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει κρέμα το μίγμα. Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι, την κανέλα και το μπέικιν. Χαμηλώνουμε το μίξερ, και προσθέτουμε το αλεύρι χωρις γλουτένη. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ να να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δυο λαμαρίνες. Με ένα μεγάλο κουτάλι, παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις βάζουμε στα ταψιά. Ψήνουμε για 12′ μέχρι να σταθεροποιηθούν και να ροδίσουν ελαφρά. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν και τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Δημοσίευση σχολίου