4 Φεβ 2018

Φαρφάλες με κοτόπουλο αλά κρεμ


Το 2018, δεν με βρίσκει πολύ συχνά στην κουζίνα, παρόλο που η μαγειρική είναι μια από τις μεγάλες μου αγάπες. Σήμερα, μετά από καιρό, επιτέλους μπαίνω ξανά στα κατατόπια της μαμάς, και καταπιάνομαι με ένα φαγητό που ήθελα εδώ και πολύ καιρό να κάνω. Το κοτόπουλο δε θα μπορούσε να λείψει από ένα ακόμη φαγητό. Άλλωστε φροντίζω δύο φορές την εβδομάδα, να τρώω κοτόπουλο, το οποίο είναι και το αγαπημένο μου φαγητό, όπως και να μαγειρεύεται. Η συνταγή είναι ποιου άλλου φυσικά; ....του Άκη Πετρετζίκη. Τη συνταγή μπορείτε να τη βρείτε κι εδώ. Προσωπικά δε χρησιμοποίησα όλα τα υλικά, παρά μόνο τα απολύτως απαραίτητα και κάποια έξτρα από αυτά που δίνει η συνταγή. 

Υλικά: 
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. μπέικον
Πιπεριές ανάμεικτες (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες)
2 κ.σ. θυμάρι
1 κιλό φιλετάκια στήθος κοτόπουλο (μερίδες για 5 άτομα)
50 γρ. λευκό κρασί ή ρετσίνα
1 κύβο κότας
300 γρ. κρέμα γάλακτος
750 γρ. βραστό νερό
250 γρ. φαρφάλες
2 κσ. μαϊντανό
πιπέρι, αλάτι
50 γρ τυρί τριμμένο


Εκτέλεση: Σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μπέικον σε κυβάκια και σοτάρουμε 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες σε κυβάκια, το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον κύβο, την κρέμα γάλακτος, μαϊντανό, και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Μόλις αρχίζει να βράζει βάζουμε το βραστό νερό και τις φαρφάλες. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για 15 λεπτά, μέχρι να βράσουν οι φαρφάλες. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το πιπέρι, το τυρί τριμμένο και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. 



Φτιάξτε κι εσείς τη συνταγή αυτή και πείτε μου τα σχόλια σας!!!

Δημοσίευση σχολίου