Όσο να πει κανείς, το γλυκό το θέλουμε μετά το φαγητό. Κι αν δεν υπάρχει παγωτό, λόγω καλοκαιριού, στο ψυγείο του σπιτιού, καλό είναι να βρούμε λίγο χρόνο να ετοιμάσουμε αυτά τα σοκολατάκια με μόνο τρία υλικά. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι κέικ (εκτός αν σας έχει περισσέψει) φουντούκια ή αμύγδαλα και υποβρύχιο βανίλια. Τη συγκεκριμένη συνταγή την κάνω χρόνια, και την έχω δημοσιεύσει σε περιοδικό μαγειρικής του 1€.
Υλικά:
300γρ βανίλια υποβρύχιο
100γρ αμύγδαλα λευκά (εγώ προτίμησα τα φουντούκια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας)
400 γρ έτοιμο κέικ σοκολάτας (υπάρχουν σε όλα τα super market)
Για την επικάλυψη:
300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
Εκτέλεση: Φτιάχνουμε τα σοκολατάκια. Τρίβουμε στο μούλτι ή μπλέντερ, ότι έχετε, τα φουντούκια ή αμύγδαλα, χωρίς όμως να γίνουν σκόνη. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη βανίλια υποβρύχιο, προσθέτουμε το κέικ τρίβοντας το με τα χέρια μας, σε ψίχουλα. Τέλος προσθέτουμε και τα τριμμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και την πλάθουμε σε μικρό μπαλάκι. Επαναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία. Τοποθετούμε τα σοκολατένια μπαλάκια σε μια πιατέλα και τα βάζουμε στο ψυγείο ώστε να σφίξουν για 1 ώρα τουλάχιστον. Για την επικάλυψη: Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί, με μια σπάτουλα και αφήνουμε να κρυώσει. Απλώνουμε σε ένα ταψί ή μια επιφάνεια, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τοποθετούμε τα σοκολατάκια και τα επικαλύπτουμε με τη λευκή κουβερτούρα. Βουτάμε το κουτάλι και κάνουμε γραμμές πάνω στα σοκολατάκια. Αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και σερβίρουμε.
Φτιάξτε κι εσείς τη συνταγή αυτή και πείτε μου τα σχόλια σας!!!
Δημοσίευση σχολίου