5 Μαΐ 2017

Μπισκότα Τριπλής Σοκολάτας


Περιμένετε επισκέπτες στο σπίτι σας... και σας λείπει το γλυκό; Αν ναι δεν χρειάζεται να πάτε σε κάποιο ζαχαροπλαστείο αλλά δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να δημιουργήσει στην κουζίνα και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Τα μπισκότα με τριπλή σοκολάτα, είναι εύκολα, γίνονται μέσα σε πολύ λίγα λεπτά (εμένα προσωπικά μου πήρε 20 λεπτά μαζί με το ψήσιμο) και δε θα χρειαστείτε να ξοδέψετε πολλά λεφτά, αφού μόλις με 8€ έχετε όλα τα πράγματα....εκτός κι αν σας βρίσκονται ήδη τα περισσότερα στο ντουλάπι σας. Τα μπισκότα με τριπλή σοκολάτα μπορείτε να τα συνοδέψετε με παγωτό!!! Κι αν δεν τα φαγωθούν όλα, απολαύστε τα, το πρωί με ένα γάλα ή με ένα καφέ.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη και μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Υλικά:
225 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
30 γρ. βούτυρο
2 αυγά μέτρια
175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
50 γρ. καρυδόψιχα
35 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι

Για το σερβίρισμα
80 γρ. κουβερτούρα λευκή
γάλα


Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Στο πρώτο μπολ κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε το βούτυρο και καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη ώστε να το τοποθετήσουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 800 Watt. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και το αφήνουμε στην άκρη. Στο δεύτερο μπoλ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα μας. Στην συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά σιγά προσθέτουμε το περιεχόμενο του πρώτου μπολ δηλαδή τη λιωμένη σοκολάτα και τη χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα. Στο τρίτο μπολ ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και προσθέτουμε την καρυδόψιχα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τρίτου μπολ (δηλ το μείγμα με το αλεύρι και τη σοκολάτα γάλακτος) μέσα στο δεύτερο μπολ (δηλ στο μείγμα με τα αυγά) και ανακατεύουμε ελαφρά με τη βοήθεια μίας πλαστικής σπάτουλας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στρώνουμε από μία λαδόκολλα σε 2 ταψιά. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε γεμάτες κουταλιές από το μείγμα μας και το βάζουμε πάνω στο ταψί (θα μας βγάλει 10-12 τεμάχια). Επειδή τα μπισκότα μας θα απλώσουν καλό είναι να μην τα στριμώξουμε και να μοιράσουμε από 6 σε κάθε ταψί. Ψήνουμε ένα ταψί τη φορά για 10 λεπτά. Με το που ψηθούν αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά. Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Περιχύνουμε τα μπισκότα μας από πάνω.



Φτιάξτε κι εσείς τη συνταγή αυτή και πείτε μου τα σχόλια σας!!!

Δημοσίευση σχολίου