6 Ιουν 2016

Μπισκότο-σάντουιτς με μαρμελαδα/μερέντα & ινδοκάρυδο


Ένα γλυκό που λατρεύω να φτιάχνω όταν μπαίνει ο Ιούνης, είναι και το πρώτο γλυκό που δοκίμασα να κάνω στα πρώτα μου βήματα, στην κουζίνα της μαμάς. Ένα δροσερό, εύκολο, απλό και συνάμα καλοκαιρινό γλυκό. Όσοι είναι λάτρεις του μπισκότου, της μερέντας αλλά και του ινδοκάρυδου μπορούν να τα συνδυάσουν όλα σε αυτό το γλυκό. Το μπισκότο-σάντουιτς μπορεί να φτιαχτεί από τον καθένα είτε με γέμιση μερέντας είτε με μαρμελάδα και θα χρειαστούμε μόνο 5 υλικά.

Υλικά:
3 πακέτα πτι-μπερ (προτίμηση πτι-μπερ ολικής άλεσης)
Μαρμελάδα (ότι γεύση θέλετε, προτίμησα τη φράουλα)
Μερέντα (προτίμησα την νέα ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΥΓΕΙΑ)
Γάλα
Ινδοκάρυδο


Εκτέλεση: Παίρνουμε δύο μπολ, στο ένα βάζουμε το γάλα, στο άλλο ρίχνουμε το ινδοκάρυδο (το μισό πακέτο, το υπόλοιπο όταν δούμε ότι αδειάζει και χρειαζόμαστε κι άλλο). Παίρνουμε ένα μπισκότο αλείφουμε με μαρμελάδα ή μερέντα.(βλέπε δίπλα φώτο) Το κλείνουμε από πάνω με ένα άλλο μπισκότο και το βάζουμε σε ένα ρηχό πλαστικό πιάτο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα του ενός πακέτου. Παίρνουμε ένα ένα το μπισκότο σάντουιτς και το βουτάμε μία φορά μέσα στο μπολ με το γάλα, μετά το περνάμε μέσα στο ινδοκάρυδο έτσι ώστε να κολλήσει πάνω στο μπισκότο και από τις δύο πλευρές. Το βάζουμε σε ένα τάπερ ίσιο σε σειρά. Επαναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα πακέτα πτι-μπερ και καλυφτούν οι θέσεις στο τάπερ. Τα βάζουμε στο ψυγείο, για να κρυώσουν. Σε 3-4 ώρες είναι έτοιμα για κατανάλωση.

                                 

Ορίστε και το αποτέλεσμα:

Φτιάξτε κι εσείς τη συνταγή αυτή και πείτε μου τα σχόλια σας!!! 

Βρείτε τη συνταγή μου και στο all4fun εδώ

1 σχόλιο

  1. Ανώνυμος8/6/16 11:41 μ.μ.

    Τέλεια...πανέξυπνα γλυκάκια ότι πρέπει για μικρούς αλλά και μεγάλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή