15 Μαρ 2016

Κέικ καρότου με κρέμα τυριού & άρωμα πορτοκάλι


Έχω συνηθίσει μέσα από τη στήλη "ΚΟΥΖΙΝΑ" να ανεβάζω διαφορετικές και ασυνήθιστες συνταγές και πολλές από αυτές τις έχετε αγαπήσει...εύχομαι και αυτή που ανεβάζω σήμερα. Πρόκειται για μια συνταγή που έρχεται από Αγγλία και από τη φίλη μου Κωνσταντίνα που ξενιτεύτηκε για μια καλύτερη ζωή. Την τελευταία φορά που ειδωθήκαμε, ήταν όταν ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα και στα μέρη της, την πόλη μου δηλαδή. Σε μια συζήτηση λοιπόν περί του blog μου αλλά και τις συνταγές της ίδιας, μου μπήκε η ιδέα να ανεβάζω συνταγές και από φίλους μου, τις οποίες φυσικά με την άδεια τους, θα δημοσιεύονται εδώ μέσα. Την αρχή λοιπόν την κάνω με την Κωνσταντίνα και το κέικ της....για την ακρίβεια "Κέικ καρότου με κρέμα τυριού & άρωμα πορτοκάλι"

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
350-400 γραμ τριμμενο καροτο
400 γρ αλευρι 

300 ζαχαρη.....(150 καστανη,150 λευκη) 
1 κ.σ μελι 
1 κ.γ. κανελα 
1 μπεικιν 
1 βανιλια 
100γρ καρυδια 
50 γρ σταφιδες 
50γρ κονιακ 
Χυμο κ ξυσμα απο 2 πορτοκαλια 
1 ποτηρι γαλα 
225 γρ βουτυρο αγελαδος

Για την επικάλυψη
500 γραμ κρέμα τυρί
200 γραμ κρέμα γάλακτος 
100 γραμ άχνη ζάχαρη Ξυσμα απο 1 πορτοκαλι

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ(πρώτα τα στερεά και μετά τα υγρά) και αναμιγνύουμε με το μίξερ ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει μια αφράτη ζύμη. Το τοποθετούμε σε φόρμα κέικ που έχουμε είτε στρόγυλλη είτε σε ορθογώνια. Ψήνουμε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 1 ώρα και 30 λεπτά. Με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε για να δούμε ότι έγινε και έχει στερεή μορφή. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε λίγα λεπτά στο ταψί να “σταθεί”. Για την επικάλυψη κρέμας τυριού: Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια λεία και αφράτη κρέμα. Απλώνουμε τη κρέμα πάνω από το κρύο κέικ, και έτοιμο.
Ορίστε το αποτέλεσμα...έτοιμο να φαγωθεί!!!

Φτιάξτε κι εσείς τη συνταγή αυτή και πείτε μου τα σχόλια σας!!! 

Βρείτε τη συνταγή μου και στο all4fun εδώ

Δημοσίευση σχολίου