Μια διαφορετική συνταγή απ΄όσες έχουμε συνηθίσει. Μια συνταγή για όσους λατρεύουν τα όσπρια αλλά και τα ζυμαρικά. Στο τόπο καταγωγής της γιαγιάς μου, τη Ρόδο, συνηθίζεται τα όσπρια όταν περισσεύουν για την επόμενη μέρα να τα "παντρεύουν" με κάποιο είδος ζυμαρικού. (Τη φασολάδα με κοφτό μακαρονάκι ή πένες, τις φακές με μανέστρα και τα ρεβίθια με το ρύζι). Έτσι ακόμα κι αν τα μικρά παιδιά σας δεν τρελαίνονται με τα όσπρια μπορούν να μάθουν να τα τρώνε συνοδευμένα με κάποιο ζυμαρικό. Σήμερα θα σας πω πως να φτιάξουμε τη φασολάδα με το κοφτό μακαρονάκι.
Υλικά:
Φασόλια (που σας έχουν περισσέψει)
Κοφτό μακαρονάκι ή πένες (όπως στη δική μου περίπτωση) - ποσότητα όσο θέλετε
Λίγο νερό
Αλάτι
Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί η φασολάδα μας. Προσθέτουμε λίγο νερό. Μόλις δούμε να βράζει το φαγητό, ρίχνουμε μέσα και τις πένες μας. Προσθέτουμε πάλι νερό (όσο περισσότερο τόσο ζουμερό), αλάτι όσο θέλουμε εμείς και ανακατεύουμε τακτικά για να μην μας κολλήσει το φαγητό. Σε 20 λεπτά και αφού δοκιμάσουμε την πένα να δούμε ότι έβρασε αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και Καλή μας όρεξη!!!
Φτιάξτε κι εσείς τη συνταγή αυτή και πείτε μου τα σχόλια σας!!!
Δημοσίευση σχολίου