Εδώ και μια εβδομάδα και επειδή ξυπνάω αρκετά νωρίς το πρωί λόγω δουλειών, αφότου τις τελειώσω, κάθομαι στον Alpha και περιμένω να αρχίσουν τα παιδικά. Θα μου πει κανείς 25 χρονών και καθεσαι βλέπεις παιδικά; Γιατί υπάρχει όριο ηλικίας που επιτρέπει να παρακολουθεί κανείς τα παιδικά. Σε όλους, υπάρχει αυτή η φλόγα της παιδικότητας που δε θα σβήσει ποτέ, απλά θα την έχουμε καλά κρυμμένη, μέσα μας. Σήμερα λόγω της ημέρας (θα αναφερθώ παρακάτω) είπα να θυμηθώ τα παιδικά που καρτερούσα να δω μικρή, όταν και ξυπνούσα από πολύ πρωί, ειδικά τα ΣαββατοΚύριακα που δεν είχα και σχολείο. Κάποια παιδικά τα βλέπω και σήμερα, όταν τα πετύχω σε κάποιο καναλι ή αν κάτσω με τη μιρκή ανιψούλα μου. Άλλωστε τέτοιο μήνα, Δεκέμβρη μήνα, (καλό μήνα παρεπιπτόντως, αν και λίγο καθυστερημένα), τα κινούμενα σχέδια με θέμα τα Χριστούγεννα είχαν την τιμητική τους, και ιδιαίτερα αυτά με τον Μίκυ Μάους και την παρέα του.
Όπως είπα σήμερα, αφορμή για την ανάρτηση, είναι η ημερομηνία γέννησης αυτού του μεγάλου δημιουργού αυτών των κινουμένων σχεδίων, του Walt Disney. Σαν σήμερα, 5 Νοεμβρίου το 1901, γεννήθηκε ο Walt Disney ή για να ακριβολογώ ο Walter Elias Disney. Μικροί και μεγάλοι μεγαλώσαμε και βλέπουμε μέχρι σήμερα τις λατρεμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων του. Κινούμενα σχέδια που μας θυμίζουν τα ανέμελα παιδικά μας χρόνια, τα νιάτα μας, Κινούμενα σχέδια που μεγάλωσαν και θα μεγαλώνουν πολλές γενιές ακόμα. Κάποια από αυτά τα καρτούν μας έχουν στιγματίσει, ίσως να τα έχουμε δει πρόσφατα, κάποια άλλα έχει να τα δούμε από τότε και να μην βγήκαν ποτέ ξανά στην ελληνική τηλεόραση. Σήμερα θα κάνω το πρώτο μου αφιέρωμα, από αυτά που θα ακολουθήσουν, θα αναφερθώ σε κάποια από αυτά τα κινούμενα σχέδια, που σίγουρα όλοι έχουμε δει, φυσικά και δε θα έλειπαν και τα all time classics κινούμενα σχεδια. Πριν όμως ας γνωρίσουμε ποιος ήταν ο δημιουργός τους.
Ποιος ήταν ο Walt Disney;
Ο κορυφαίος, ίσως, παραμυθάς του 20ου αιώνα, ο Walt Disney γεννήθηκε στο Σικάγο στις 5 Δεκεμβρίου 1901. Πριν ασχοληθεί με τη δημιουργία κινουμένων σχεδίων, έκανε διάφορα επαγγέλματα ενώ υπήρξε κι οδηγός ασθενοφόρου στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1920 ωστόσο ασχολήθηκε με τα κινούμενα σχέδια, όπου όπως είχε πει, ήταν η δουλειά που του ταίριαζε. Θεωρείται ο «πατέρας» του Μίκυ Μάους και ο άνθρωπος που το όνομά του ταυτίστηκε με τη μαγεία των κινούμενων σχεδίων. Γύρισε συνολικά 600 ταινίες, κερδίζοντας συνολικά 22 Όσκαρ. Πέθανε στις 15 Δεκεμβρίου 1966 από καρδιακή προσβολή κι ενώ είχε καρκίνο του πνευμονα.
Είχε όνειρο, να φτιάξει ένα τεράστιο, οργανωμένο πάρκο, που οι μικροί επισκέπτες του, να φιλοξενούνται και να ξεναγούνται σ’ αυτό, από τους ήρωες των ταινιών του. Το κατάφερε, το 1955, δίνοντας το όνομα του, Disneyland. Σήμερα η Disneyland, είναι πόλος έλξης για μικρούς & μεγάλους.
Αll time classics κινούμενα σχεδια
Ποιες θεωρούνται all time classics κινούμενα σχεδια; Μα φυσικά οι πολύ γνωστές ταινίες του Walt Disney, που μεγαλώσαμε μαζί τους.
Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι (Η πρώτη ταινία του Walt Disney)
Αριστογάτες
Πινόκιο
Φαντασία με τον Μίκυ Μάους
Ρομπέν των Δασών
Dumbo το ελεφαντάκι
Πεντάμορφη και το Τέρας
Ωραία Κοιμωμένη
Σταχτοπούτα
Αλικη στη Χώρα των Θαυμάτων
Πήτερ Παν
Το Βιβλίο της Ζούγκλας
Alladin
101 σκυλιά της Δαλματίας
Άριελ
Ποκαχόντας
Tarzan
Βασιλιάς των Λιονταριών
Παναγία των Παρισίων
Δημοσίευση σχολίου