Το μπαούλο της γιαγιάς ανοίγει για τρίτη φορά και δίνει μικρά tips για καθημερινά πράγματα. Συμβουλές από πάππου προς πάππου, που λένε, που μου έχουν δώσει αλλά και έχω ακούσει από γιαγιά, μαμά, και θείες.
1.Σόδα στα σκουπίδια
Η πιο συχνή εστία μυρωδιών του σπιτιού είναι αδιαμφισβήτητα ο κάδος των σκουπιδιών. Για να αποφεύγετε τις δυσοσμίες τοποθετήστε τον πάτο το κάδου λίγη μαγειρική σόδα και στη συνέχεια βάλτε τη σακούλα όπως κάνετε πάντα. Η μυρωδιά θα εξαφανιστεί τελείως ή θα γίνει λιγότερο υποφερτή.
2.Ξίδι για λαμπερά ποτήρια & πιάτα
Δύο κουταλιές της σούπας ξίδι στο πάτο του πλυντηρίου πιάτων αρκεί για να γυαλίσουν τα κουζινικά από καθαριότητα. Μετά την πλύση τα ποτήρια και τα πιάτα θα γυαλίζουν αλλά θα έχουν κι ένα ευχάριστο άρωμα.
3.Οινόπνευμα για λεκέδες από μελάνι
Οι λεκέδες από μελάνι είναι γνωστό πως δεν φεύγουν εύκολα. Για αυτό χρησιμοποιήστε οινόπνευμα. Βρέξτε το λεκέ με οινόπνευμα, αφήστε το για λίγα λεπτά να δράσει και πλύντε το ως συνήθως. Ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί.
4.Ζάχαρη στο κρέας
Αν το κρέας που έχετε πάρει είναι σκληρό, κατά το βράσιμο του ρίξτε μέσα ένα κουταλάκι της σούπας ζάχαρη. Το κρέας θα μαλακώσει αμέσως. Πιστέψτε με είναι δοκιμασμένο.
5.Ψωμί για μυρωδιές από μπρόκολο & κουνουπίδι
Τις περισσότερες φορές όταν βράζω το μπρόκολο ή και το κουνουπίδι υπάρχει μια δυσάρεστη μυρωδιά στο χώρο. Εκτός από μια φέτα λεμονιού μπορεί κανείς να δοκιμάσει να τοποθετήσει στο πάνω μέρος της κατσαρόλας μια φέτα λευκό ψωμί. Θα λειτουργήσει σαν σφουγγάρι και θα απορροφήσει τη μυρωδιά. Δοκιμασμένο.
Το μπαούλο της γιαγιάς για σήμερα κλείνει. Την επόμενη φορά με πέντε ακόμα μικρές συμβουλές για μικρά καθημερινά πράγματα.
Για ακόμη μια φορά χρήσιμες οι συμβουλές σου. Ειδικά την 4η δεν την ήξερα το έκανα και έπιασε...περιμένω το τέταρτο μέρος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου. Πολύ σύντομα θα ανέβει και το τέταρτο μέρος!!!
Διαγραφή