Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις μόλις τελείωσαν, είναι σχεδόν απόγευμα. Φτιάχνω μια ζεστή σοκολάτα πορτοκάλι, ανάβω τα φωτάκια του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και κάθομαι μπροστά από τον υπολογιστή. Μιας που κοντεύουν Χριστούγεννα και στο σπίτι επικρατεί Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, βάζω την Χριστουγεννιάτικη playlist να παίζει στο Youtube, για πολλοστή φορά παίζει το τραγούδι "Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα", με την ένταση στο τέρμα και ετοιμάζομαι να φτιάξω τα πιο τραγανά νηστίσιμα κουλουράκι με κανέλα Κεϋλάνης.
Τα υλικά μας:
1 2½ φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. κόκκινο κρασί
½ φλ. χυμός πορτοκάλι
1½ φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα Κεϋλάνης
1 κ.γλ. γαρύφαλλο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
1 κ.γ μέλι
½ φλ. σουσάμι καβουρντισμένο (προαιρετικό)
διάφορα κουπάτ με χριστουγεννιάτικα σχήματα
Η εκτέλεση: https://www.blogger.Σε ένα μπολ ρίχνουμε με τη σειρά τα υλικά, όπως αναγράφονται παραπάνω, εκτός του αλευριού. Ανακατεύουμε με το σύρμα. Το σουσάμι δεν είναι υποχρεωτικό αλλά νοστιμίζει και κάνει το μπισκότα ακόμα πιο τραγανό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Θέλουμε η ζύμη να μην είναι σκληρή. Καθαρίζουμε το πάγκο ώστε να απλώσουμε τη ζύμη (0,5 εκ). Παίρνουμε τα χριστουγεννιάτικά κουπάτ και βγάζουμε τα σχήματα. Στη συνέχεια τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Τα ψήνουμε στους 170οC σε αέρα για 20΄. Μόλις ροδοκοκκινίσουν είναι έτοιμα.
Δημοσίευση σχολίου