5 Μαΐ 2013

Πάσχα με παραδόσεις

Πάσχα και παράδοση πηγαίνουν μαζί. Το "σούβλισμα" του αρνιού, μπορεί πλέον να γίνεται στις περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα αλλά είναι έθιμο από την Πελοπόννησο που γίνεται την περίοδο του Πάσχα και μόνο. Υπάρχουν και περιοχές και νησιά που αντί για αρνί προτιμούν κατσίκι γεμιστό στον φούρνο. Είναι και μια καλή ευκαιρία να βρεθείς με καλή παρέα ή και συγγενείς και να περάσεις τέλεια. Πόσο μάλλον να κάνεις και Πάσχα στο χωριό.

Εμείς πάντως κάθε χρόνο το Πάσχα θα τιμήσουμε και αρνί στη σούβλα, που κάνει ο παππούς, αλλά και κατσίκι που θα κάνει η μαμά την επόμενη, δεύτερη μέρα του Πάσχα, στο φούρνο με γέμιση από συκώτι και άλλα μπαχαρικά. Άλλη γεύση έχει το αρνί και άλλη το κατσίκι. Βέβαια μετά από 2 μέρες γεμάτες φαγητό δεν θα θέλεις να ξαναφάς ή για την ακρίβεια να μην δεις φαγητό. Λογικό έχεις σκάσει, η κοιλιά έχει γίνει τούμπανο. 

Καλό Πάσχα λοιπόν σε όλους και φάτε άφοβα. 


Δημοσίευση σχολίου